mandag 15. september 2014

Folkeopplysningen, "stråling"

Dette var eit adskillig bedre program enn det litt "snille" som var forrige søndag.

Liff røffare i kantane, litt meir konfronterande, litt mindre kose-kose.


Kveldens program var om stråling og spesielt om "Folkets Strålevern".
Iflg. leiaren av denne organisasjonen vart den stifta fordi dei ikkje stolte på Statens Strålevern.
Jahhh, og vi er med ein gang ute i konspiland.

Kva plager kunne dei strålefølsomme bli ramma av?
Og der kom det ei heil lekse av dei vanlegaste plager i verda. Det var vel greit å gardere seg ein smule.

Det var ellers ein sekvens om vår tidlegare landsmoder Gro Harlem Brundtland, utdanna lege, eksstatsminister og internasjonal helsetopp. Ho skapte rabalder for 10-12 år sidan da ho meinte ho kunne føle mobiltelefonar i rommet ho var i. Ho ville sjølvsagt ikkje stille opp i ein test i "Folkeopplysningen", men da burde det jo være mulig å finne nokon fra "Folkets Strålevern" til å gjennomgå ein test, endatil på deira vilkår?


Neida. Etter fleire veker så var det ingen som kunne. Det er vel lett å tenke seg årsaka, for lets face it: Det er dritflaut å dumme seg ut på TV ein søndagskveld.
Folkets strålevern har i underkant av 1700 medlemmer på si FB-side. Lite tyder på at dette programmet vil skape altfor mange nye tilhengarar.


Vi fekk også møte ein Stortingsrepresentant fra Frp (partiet for lause kanoner, samt lause skruar). Han ville heller være i eit rom med røykarar enn folk med mobiltelefonar.

Ok, når du er så j***a korka, så fortjener du ikkje å bli innvalgt att om tre år.
Og "landsmoderen" er heldigvis ute av politikken for lenge sidan. Får berre håpe ho ikkje forsvinn i samme tåke som Berit Ås.

Vi møtte også ein ansatt ved SINTEF(!!) som var elfølsom. Altså..... er det arbeidsgivaren som har sørga for sølvgardiner og liksominnbilt strålingsbeskyttelse av ymse slag???


Men respekt til forskaren som måtte endre sitt standpunkt etter at han oppdaga at det ikkje fantes noko slikt som stråling fra mobiltelefonar, trådlaust nettverk o.l.
I ti år hadde han gått og trudd at han kunne merke slik stråling, og så var alt saman rein innbilning, eller "nocebo", som det så fint heiter.
Nocebo er placebo med negativt forteikn. Når hjerna seier at du blir sjuk, eller at ting ikkje verkar, så blir du faktisk sjuk. Fiffig illustrert med frivillige som trudde dei vart utsatt for stråling, men som ikkje vart det likevel. Men, forventninga var planta der, noko som jo var heile poenget.
Tilslutt må det jo nemnast at dei personane som meiner seg utsatt for diverse strålingsplager, dei bør få seriøs hjelp. Om det er det eine eller det andre som er årsaka, det får være utan betydning.


Og for å kritisere programmet litt til slutt: Kanskje eit auka fokus på dei som sel "strålingsbeskyttelse"? Sjekk t.d. denne nettsida til landets største svadabutikk.
Eit døme er eit smykke, som også kan tjene som beskyttelse mot romvesen(!!!!!)
Idiotiet kjenner ingen grenser.


Brukt som romvesenbeskyttelse.
Nå kan du være en av de mange skeptikere som "humrer litt i skjegget" så snart noen nevner romvesener. Men disse vesnene er svært godt kjent i afrikansk folklore og har vært avbildet konsekvent i en svært lik måte som i tegninger og skisser av "vestlige" nybyggere og ufologister. Historier om bortføringer av disse skapningene er også utbredt i Afrika og Credo Mutwa, en synsk åndelig healer, har ikke bare opplevd en slik bortføring selv (med genetiske og medisinske eksperimenter utført på seg selv i 1960 i Zimbabwe), men også hjulpet mange bortførte som en åndelig healer til å overvinne sine traumer. Det er i tillegg en vakker pendant om ikke annet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar