onsdag 12. februar 2014

Ut på (sykkel)tur, aldri sur!!

Årets første utandørstur i ettermiddag!

Det var ikkje så langt, og heller ikkje fort, men vær og føre var av ein slik art det gjekk ikkje an å la være. Men eg traff ingen andre som var av same oppfatning.

OK; eigentleg måtte eg ut å trille fordi trimmen med den nyskipa sykkelklubben gikk skeis i kveld.
Kan ikkje rekke alt, for samstundes med trimmen var det eit spennande møte på skulen. Som eg ikkje var på.
Eg brukte terrengsykkelen, hadde nemleg planar om å sykle fram mot dynamittlageret og heimatt forbi Hagasanden.
Den har stått omlag ubrukt sidan i fjor haust ein gang, noko som er litt synd og skam, da det jo har vore mest snøfritt i to månader nå.
Fekk pumpa opp dekka, og trilla ut mot campingplassen for så å ta gangvegen fram forbi Pyramiden, idrettshallen og bort på Røneid. Alltid best å sykle der det ikkje er bilar. Dessutan var Runkeeperen satt på, i modus Mountain Bike. Dessverre skulle det vise seg at batteriet på iPhonen var litt for lite opplada, og det er iallfall sikkert at kulde er ikkje den beste medisin for dagens telefonar, 5 varme til tross.

Gamlevegen på Røneid har fått asfalt og gatelys siste åra, så det er reine velstanden å trille der nå.
Men kvifor er det ikkje satt opp rekkverk her?Skulle ein bil køyre utfor her, og ned i vegen nedanfor så kan det umogleg gå bra.
Vel, eg hadde ikkje tid til å irritere meg over manglande rekkverk, og susa vidare opp mot sandtaket i kollosal fart. Over brua til skytebana.... og så var det is. Meir passande med skøyter der, og sidan eg ikkje hadde piggdekk, så var det samme veg tilbake. Tok turen borti Marifjøra, mest for å sjå korleis det stod til med den nye fine gang/sykkelvegen som vart anlagt der i fjor.
Som kjent er denne strekninga ein del rasutsatt, det var jo derfor dei bygde tunnelen!

Tok det med ro, og holdt god utkikk oppover fjellsida....
Litt is her og der var det, men ikkje noko stein som var gått i asfalten. Derimot hadde det ramla ned e blokk på eit tonn som hadde landa like ved, samt eit stort tre. Det dekka halve vegbana, men nokon har teke seg bryet med å fjerne greiner og røter, så det var ikkje noko problem å komme forbi.Så da skulle eg ta bilde av rota, og da tålte ikkje telefonen meir. Utlada. Etter knappe ni kilometer og under halvtimen. Jaja. Det fins verre ting her i verda. IOC t.d.

Eg trilla forbi tunnelen, og stoppa for litt drikke.

Det var framleis bra lys, enda klokka var passert 1700, så eg bestemte meg for ein kjapp tur rundt bygda att. No forstod eg kvifor det hadde gått så lett bortover mot Fjøra. Vinden.

Sykla gamlevegen om Røneid bort til Stasjonn, nedatt, over Gamlebrua og opp gangvegen til kyrkja. Vidare opp Gardavegen og nedatt turstien langs Engadalselva. Fint å avslutte der, slik at ein kunne få gjørme seg til littegrann.


Konklusjon: Knappe timen totalt, og neppe meir enn 15-16 kilometer, men det er bedre enn ingenting. Beina kjendes bra ut til å være februar, spinningøktene har kanskje vore til nytte??

Det som ikkje kjendes så bra ut, var alle kiloane ein skulle dra med seg oppover bakkane. Dei må vekk. Iallfall ein del av dei, noko som blir ein tøff jobb, mat er jo godt.

Det er iallfall ingen problem å sykle ute når været er som nå. Sjølv om dette er minst halvannan månad før det normalt er mogleg å sykle ute, så går det fint an. Eg hadde på meg, som vanleg, litt for mykje klede.
Men skulle hatt noko bedre på skallen, buffen vart litt tynn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar