søndag 6. oktober 2013

I spit on your grave (2010)

Da har eg sett film igjen, ein remake denne gang.
I spit on your grave er ein amerikansk horrorfilm i subgenren rape/revenge fra 2010, og er ei nyinnspeling av originalen fra 1978. Originalen har eg i DVD-hylla, og den er elendig.
Derfor var ikkje forventningane så store til denne nye versjonen, men det går jo an å ta ein kikk for det. Horror er nå horror.
I Spit on your Grave.jpg
Handling: Ei ung forfatterspire, Jennifer, dreg ut på bondelandet for å skrive si neste bok.
Ho skal bu i ei avsidesliggande hytte, og der er ikkje alt som det skal. Røyrene t.d. er tette.
Ho får hjelp av ein lettare tilbakeståande lokal mann, men han har dessverre nokre dårlege kameratar.
Dei oppsøker ho ei natt, og etter å ha blitt sjikanert ganske så grovt av desse, så klarar ho å stikke av.
Ho vert plukka opp av den lokale sheriffen, som sjølvsagt viser seg å være den verste av heile pøbelgjengen.
Han tek ho med att til hytta, der ho vert gjengvoldtatt og mishandla. Til slutt skal dei avslutte det heile med å skyte ho, men da forsvinn ho i elva.
Ho vert ikkje funnen, men ein månad seinare byrjar gjengen å ane uråd...
Kanskje ho ikkje forsvant i elva likevel?

Og sidan dette er ein film som jo handlar om hevn, så er det neppe noko stor overrasking at dei fem mishandlarane får smake sin eigen medisin, og vel så det.


Originalen fra  1978 er som nevnt elendig. Der er det skodespel på absolutt verste nivå, og det er mange hakk bedre her. Filmen er imidlertid svært voldeleg, og har av ein eller annan totalt uforståeleg grunn fått aldersgrense 15 år hos Viaplay der eg såg den. Spesielt er Jennifers hevnaksjonar ganske så hard kost, sjølv om ein erfaren skrekkfilmentusiast har sett verre.
Det er ikkje alt som heng på greip i filmen, bl.a. kan eg ikkje fatte korleis Jennifer, som er ganske lita og spinkel, har fått hengt opp dei velvaksne karane på alle moglege vis. Det var litt sånn "fattigmanns-Saw" over ein del av løysingane der.

I spit on your grave er spela inn på eit ganske så labert budsjett, og det synes. Skodespelarane gjer faktisk ein OK innsats, sjølv om dei er heilt ukjente. Ein kan jo lure på kva slags kjende skodespelarar som ville ha vore med for den del.
Men ellers er det minimalt med effektar. Litt gørr og blod, men locations ser svært billig ut; Nokre hytter ute i skogen, ei gammal bru, ei elv...enkelt.

Eg syntes filmen var bedre enn frykta. I.o.m. at originalen var så sørgeleg elendig, så vart eg positivt overraska. MEN: Det betyr ikkje at dette var Oscarmateriale. Det er framleis ein primitiv liten voldsfilm for dei spesielt interesserte. Overgriparane vert FOR onde, og hevna Jennifer påfører dei vert FOR brutal, på grensa til parodisk.
Men med tanke på forventningane, så var det OK, har sett verre filmar.

Nyinnspelinga av I spit on your grave vart inga publikums eller kritikarsuksess. Filmen er stort sett møtt med heller labre kritikkar, og av innspeilingsbudsjettet på 2 mill USD, så vart ikkje eingang halvparten tjent inn att.
Det viser kanskje at det ikkje er alle nyinnspelingar som kan gjere det like bra som t.d. Dawn of the dead.

Eg hadde labre forhåpningar, men vart så passa imponert eg gir filmen ein svak

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar