lørdag 21. september 2013

V/H/S

Jepp, det er det gamle videoformatet fra før vi kjøpte DVD`ar og BlueRay.

Det er også ein film som eg hadde gleda(?) av å sjå her ein kveld. Kjøpt på Spar i Gaupne for 59,-
Amerikansk skrekkfilm fra 2012 som eg ikkje kan hugsa å ha sett nemnt på kinoane her i landet, kun omtalt i  Fangoria.

Vhs-film-poster.jpg

Dette må være ein lågbudsjettsfilm, men det treng ikkje bety låg kvalitet. Faktisk er det ein artig liten skrekkfilm i beste "found footage" stil, dvs. ala. Trolljegeren, Cloverfield og Blair Witch.
Innleiingsvis vert vi kjende med ein gjeng pøbel som likar å filme sine skadeverk, og overgrep mot damer og tilfeldig forbipasserande. Filmane sel dei på ein svart marknad og dermed sper dei på inntekta litt.
Ein dag får dei i oppdrag å bryte seg inn hos ein gammal mann for å stjele eit videobånd som han skal ha i huset. Det vert ikkje sagt noko om kva som eigentleg er på båndet, og heller ikkje noko om kva slags film det skal være.
Vel framme i huset oppdagar dei at huseigaren sit død framfor TV`en, og dei finn mengdevis av videokassettar. Så, korleis skal dei finne det rette båndet? Jo, dei må kikke igjennom, og det er da moroa byrjar
På desse videobånda er nemleg det mykje rart....
Vidare viser det seg at det er kanhende andre ting enn den gamle døde mannen i huset pøblane skal passe seg for.
Mellom kvar video som dei skal sjå på, så får vi være med gjengen på deira opplevingar i huset, og det er vel neppe noko stor overrasking at her er det definitivt ingen happy ending.

Som sagt: Ein film på lite budsjett, men faktisk rimeleg guffen. Filmane som kjeltringane skal sjå igjennom er ekle nok, men det er ramma rundt som er mest creepy.
Skal ikkje røpe for masse nå, men V/H/S var uansett snaue to timar god underholdning. Faktisk så god underholdning at det like etter kom ut ein film til i samme serie, og den heitte merkeleg nok V/H/S 2.
Fantasien kjenner såleis ingen grenser.
Skodespelarane er totalt ukjende, og filminga er mildt sagt slitsom til tider. Men det med filminga er vel heile poenget, det skal jo være filmar som er "funne".
Ein og anna morsom effekt og ein del gørr innimellom trekker imidlertid opp.
Skal ein bruke knappe to timar på å hoppe litt i stolen, samt å oppleve litt guffen stemning, så kan ein gjerne kikke på denne filmen.
Slett ikkje verst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar