torsdag 15. august 2013

Via Ferrata Gåpn

Turistkommunen Stryn har skjønt det.
Ein må tilby noko særskilt til dei som kjem på besøk, og det har dei sikkert klart i.o.m. bygginga av sin nye Via Ferrata Loen.

Slike ting er spektakulært, og vil antaglegvis få ein del nyfikne til å komme forbi.

Stryn nyttar det som ligg der, naturen, og kvifor skal ein ikkje kunne få til noko liknande her også?


Så, kvifor gjere det vanskeleg?


Det går an å lage noko tilsvarande rett oppi hogget her. Kanskje ikkje fullt så høgt, men sikkert nok til å få det til å krible ein smule....

Eg såg føre meg to alternativ for plasseringa av noko slikt, og i begge tilfeller brukar ein Engadalsvegen som utgangspunkt. Ein slik Via Ferrata fra Engadalsvegen ein stad over til Gåpnaberget, over juvet som elva har greve ut.... Det ville i det minste bydd på spektakulær utsikt, og anslagsvis 80-100 meter ned på det meste. Og det kunne vel få nokon kvar til å skjelve ein smule....

Eg var kjapt inne på ei karttjeneste, og målte opp litt for moro skuld. Der tenkte eg meg to alternativ, eit kort spenn, og eit langt. Det kortaste målte eg til 110 m, og det lengste til 139 m. Om det er praktisk gjennomførbart har eg ingen aning om, det får klokare folk finne ut av.

Fordelen er at her kan ein få omtrent kven som helst til å gå over. Ein treng ikkje klatre for å komme til utgangspunktet, det er faktisk mogleg å køyre opp! Men da må ein sjølvsagt lage til for parkering.
Og skal ein tru denne artikkelen i Nationen, så tek bygginga heller ikkje lang tid.

Eg har heller ikkje tenkt på om grunneigarane jublar for noko slikt, men det er nå uansett eit morsomt tankespel.


Sånn. Det er iallfall lov å komme med forslaget, og ein dag eg får tid, så skal eg stikke opp å ta bilder derfra.

Og ein ting er iallfall sikkert, dette treng vel ikke å koste så mykje som gondolbaner og badeanlegg. Naturen er der, det er berre vilje og kroner til å gjennomføre det som skal på plass.
Reiselivet burde iallfall være interessert i å være med på dette.

Ei gangbru over her?
JU-HUUU!

Eller kanskje ei litt lenger oppe...?

Over her kanskje?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar