tirsdag 20. august 2013

På Gammaldansfestival.

Det er kun ein gang i året eg betaler for å gå i Parken, og det er på gammaldansfestivalen.
Det er ingen problem å være vakt der nede ein kveld eller to, men det å gå ned, betale nokre lappar for å høyre eit band som eg har null forhold til, og deretter å bli bura inne for å drikke ei øl 50 meter fra scena? Niks. Ikkje aktuelt.

Men på Gammaldansfestivalen får dei lov å selge øl på sjølve danseplatninga. Ikkje det at eg dansar gammaldans, men øl kan ein jo drikke for det.

Som vanleg var det rigga til med provisorisk bardisk i det nedre hjørnet, og eg kjøpte meg ein halvliter til usle 65 spenn. Det er nærast ein 90-talspris i mine auge, men takk som byr.

Så ville eg gjerne ha ein grilltallerken, for grillmat og kald pils er unektleg veldig godt.
Det er 15 meter bort til grillbua, men dit kunne eg ikkje gå med halvliteren i handa, for det var ikkje lov.....
Det var nemleg kun lov å drikke på sjølve danseplatninga. Det var ikkje eingang lov å gå bort til det inngjerda området som til vanleg vert nytta til ølservering.
Så. Eg fekk ein bekjent til å holde eitt. stk halvliter medan eg gjekk dei 15 metrane bort til grillbua, der eg fekk god mat.Tok med meg den bortatt, og leita etter ein plass å sitte. Det var ikkje så lett å finne, for det var byrja småregne, og det beste hadde vore og tatt sete i ei av bodene på det inngjerda området. Men dit var det ikkje lov å ta med øl...

Altså..... Det er øl vi snakkar om. I pilsklassen.
Det er ei heilt lovleg vare, og vi er inne på eit inngjerda område, og så skal vi absolutt måtte stå inne på ein full dansplatning fordi ein eller annan luring har funne på at slik skal det være.

Hjernefabrikken er neppe utsolgt.Men det var forøvrig god stemning i Parken denne kvelden. Masse utanbygds folk, og altfor lite lokale som gadd å reise ned.
Dette må være ein av dei beste helgane i året for campingplassen og det nyopna Tunet, samt for Pyramiden. All ære til arrangørane!

Hadde berre alkoholreglementet vore like bra.

Det er ikkje så mange metrane bort til grillbua, men det er av ein totalt uforståeleg grunn ikkje lov å ta med seg ein halvliter bort dit.

Og det er heller ikkje lov å ta med seg ølet dei få metrane bort til der det normalt vert servert pils....

Gudbedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar