søndag 23. juni 2013

Gamle stiar vert som nye.

I kveld kom vi oss avgårde for å leite etter ein gamal sti, som vi håpar kan komme til "heder og verdighet" igjen.

Turlaget har som kjent merka stiar i årevis i skog og fjell, og bygdelaget hadde eit stiprosjekt for eit par år tilbake.
Det å få folk ut i skog og mark er sunt for både kropp og sjel, og kan ein kombinere dette med eit visst tilbakeblikk i vår nære lokalhistorie, så er det ekstra artig.
Vi har høyrt at det i gamale dagar har gått ein sti fra Sandvikberget, og ned att i Engadalsvegen ein stad. Nøyaktig kor er det ingen som har heilt kunnskap om, men eit tips fra naboen satte oss på sporet.
Tidlegare har vi brukt adskillige timar på å leite etter gamle spor, men vi har openbart vore for langt oppe.
No hadde vi ei viss formeining om kvar vi skulle gå, og sjølv om vi ikkje fant antydning til sti dei første 100 metrane, så var terrenget vesentleg lettare enn vi frykta, så her skal vi forhåpentlegvis få ein sti på plass.
Hvis vi tek Engadalsvegen som utgangspunkt, så vert startstaden mellom Storpreikaren og Peisen.
Den lokalkjende veit kor desse svingane er.
Her er det som er tenkt ut som startpunkt. Eller endepunkt, alt etter som...

Herfra er det berre eit parhundre meter opp til Sandvikberget, men ein må vite kor ein skal gå. Det KAN være kronglete å gå, og det er einskilde stader med svaberg og litt høgt ned dersom ein går feil. Derfor er det viktig å merke skikkeleg.

Det var dei første 100 metrane som var "verst". Og i verst er det ikkje meint som uframkommeleg. Faktisk var det lettare enn vi trudde, men litt prøving og feiling høyrer med.


 
 Det er ikkje noko problem å gå her. I kveld var det glatt etter regnet før i dag, men det vart ikkje noko fall for det.


 
 Inne i granskogen var det veldig lett å gå, og her fann vi noko som minna om ein sti fra gamle dagar. Om det er folk eller dyr som har laga trakket er for så vidt det samme. Vi må ta oss ein runde til å rydde ein del kvist, og banda som er hengt opp er eigentleg meint for at vi skal finne fram att....
 

 

 

Fin utsikt var det oppi her også. Men det visste vi fra før. Om våren, før lauvet kjem, vil dette være eit godt alternativ til å komme seg opp på Lø, da slepp ein å gå det rasfarlege partiet lenger nede i Sandvikberget. Vi kjem opp i den mykje brukte turstien ca. 100 meter nedanfor Lø, på staden som er merka "Kvile", like ved ein heller.

 
Det må presiserast at det er ikkje noko tursti enda.
Det er ikkje rydda, noko som heller ikkje vil skje før grunneigarar seier at det er OK.
Når formalitetane er på plass, så kan folk gjerne melde seg til litt ryddearbeid....


1 kommentar:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

    SvarSlett